Lení tábory

Podzimní tábory

Zimní tábory

Pobytové akce pro děti a rodiče s dětmi


28.
července
2014
RS Dopravák, Chřiby, 2014

Typ pobytu: letní – dětský tábor
Termín: 28.července 2014 - 06.srpna 2014
Celotáborová hra Záhada Smraďavky

Vedoucí:
PhDr. Jan Dudek - Hlavní vedoucí
Mgr. Pavla Podloučková - Programová vedoucí
Kateřina Bílovská - Oddílová vedoucí
Eliška Hrabálková - Oddílová vedoucí
Tereza Juráková - Oddílová vedoucí
Mgr. Lenka Plevová - Zdravotnice
Adam Kolář - Oddílový vedoucí




MÍSTO KONÁNÍ

Rekreační středisko leží ve velmi klidném prostředí cca 8 km od Buchlovic uprostřed smíšených lesů. Součástí areálu jsou mnohá hřiště (volejbal, fotbal,…), bazén, společenský sál, společenská místnost, herna stolního tenisu, ohniště. Toalety a sprchy jsou umístěny v budově areálu a prošly celkovou rekonstrukcí. Během pobytu se o děti starali zkušení táboroví vedoucí, zdravotník a specializovaní lektoři.

UBYTOVÁNÍ

Mladší děti jsou ubytovány ve zděné budově, starší ve čtyřlůžkových chatkách.

SPECIALIZACE TÁBORA

Všechny děti si volí jednu z nabízených specializací.
Specializace mají časovou dotaci minimálně 10 hodin během tábora.
Prodloužení je možné na základě aktuální situace a zájmu dětí.
Jednotlivá zaměření vedou zkušení lektoři.

Sportovní zaměření

Sportovní specializace byla určena pro dívky i chlapce bez omezení věku. Během pobytu si děti vyzkoušely nejrůznější kolektivní sportovní hry dle výběru – fotbal, volejbal, basketbal, softball, ringo atd. Využívaly také bazén, který se nachází v areálu.

Dramatická specializace

Tato specializace byla určena pro děti všech věkových kategorií. Náplní byly tvořivé hry a cvičení, rozvoj herekých dovedností a improvizace. Náš lektor Adam, který se herectví věnuje přes deset let, přiblížil dětem práci herce i režiséra.

Výtvarné zaměření

Výtvarná specializace nebyla věkově omezena a byla určena pro dívky i chlapce, kteří rádi malují, tvoří, vyrábí a učí se něco nového. Během tábora si děti vyzkoušely nejrůznější výtvarné techniky a domů si odvezly nejrůznější výrobky, například z korálků, slupovacích barviček, hedvábí, vlastnoručně vyrobené dárkové tašky a další. Specializaci vedla naše výtvarnice Hanka.

Deskové hry

Tuto specializaci si mohli zvolit chlapci i dívky bez věkového omezení. Byla určena těm, kteří si chtěli odpočinout od pohybových aktivit a zahrát si něco vsedě. V zásobě jsme měli pestrou paletu her. Od těch notoricky známých, jako jsou Activity, Osadníci z Katanu, Carcassonne nebo Česko, až po méně známé, jako je například Ubongo, Dobble, Dixit atd.

STRAVOVÁNÍ

Strava je zajištěna formou plné penze (5x denně - domácí strava), celodenní pitný režim.

DOPRAVA

Smluvním autobusem z Brna a zpět.

Celotáborová hra
ZÁHADA SMRAĎAVKY ANEB SHERLOCKU, TADY NĚCO SMRDÍ!        

Na začátku hry vstupují celotáborové oddíly po splnění příslušných úkolů do KLUBU PŘÁTEL SHERLOCKA HOLMESE a zakládají vlastní detektivní kanceláře, které budou později Sherlockovi pomáhat při vyšetřování zapeklitého případu.
         Druhý den je detektivním kancelářím představen případ, který budou v průběhu tábora řešit. Každý den jsou zařazeny dvě etapy celotáborové hry – jedna ,,akční“ a jedna ,,vyšetřovací“. Za jednotlivé hry dostávají detektivní kanceláře další indicie k případu.Vždy po etapách vyslýchají společně s Sherlockem jednu z podezřelých postav.
          Každý večer Sherlock vyhlašuje výsledky jednotlivých etap a členové detektivních kanceláří dostávají jako výplatu za dobře odvedenou práci určité množství liber. Za ty si pak v ,,pánském klubu“ kupují sladkosti a jiné ceny.
          Další body mohou detektivní kanceláře získat za úspěšné splnění tzv. Sherlockovy výzvy. Ta probíhá každý večer na nástupu. Všechny detektivní kanceláře obdrží od Sherlocka obálku, ale pouze jedna v ní má list s úkolem, který musí společně do dalšího nástupu nenápadně splnit.
           Další večer Sherlock oznámí, co bylo tajným úkolem, a všechny detektivní kanceláře mají jeden tip, aby odhalily, kdo tajný úkol splnil.  Kdo tipne špatně, ztrácí jeden bod, kdo tipuje správně, ten body získává. Též je možné se tipování vzdát.
V průběhu tábora jsou vydávány noviny Sherlockoviny dokumentující průběh vyšetřování, obsahující kvizy a detektivní hádanky. Samozřejmě děti za táborové peníze přispívají do novin svými vlastními články.
          Všichni mají možnost soutěžit nejen za svoji detektivní kancelář, ale také sami za sebe. Body mohou získávat za vyluštění detektivních příběhů vycházejících v Sherlockovinách, ale také například za mimořádnou snahu při celotáborové hře. 
           Po vstupu do Klubu přátel Sherlocka Holmese získávají všichni odznak detektiva 10. třídy. Každý bod, který získá jednotlivec navíc, je zapsán na nástěnce, zaznamenán na odznak a detektiv se stává detektivem vyšší třídy (9. – 1.) V případě nouze lze udělit např. titul detektiv první třídy mistr. Povýšení detektivů je vyhlašováno vždy večer na nástupu.
          Poslední den předkládají Sherockovi všichni návrh řešení detektivního případu, jsou odměněni diplomy a cenami.

 

Sdílejte s přáteli

© 2016 encoded by Jan Podloučka