Lení tábory

Podzimní tábory

Zimní tábory

Pobytové akce pro děti a rodiče s dětmi


03.
srpna
2024
RS Prudká, Doubravník 2024

Typ pobytu: letní – dětský tábor
Termín: 03.srpna 2024 - 11.srpna 2024
Chystáme pro Tebe další dobrodružství na léto! Známí vedoucí, nové super tábořiště, originální celotáborová hra... legrace, dobrodružství a nové zážitky. :-)

Vedoucí:
Mgr. Pavla Podloučková - Hlavní vedoucí
Bc. Amálie Vojáčková - Programová vedoucí
Bc. Michaela Podloučková - Oddílová vedoucí
Anna Petrásková - Oddílová vedoucí
Martin Mitrenga - Oddílový vedoucí
Anna Kopalová - Oddílová vedoucí
Tereza Zelinková - Oddílová vedoucí
Tomáš Kuchař - Oddílový vedoucí


Přihláška na pobyt

MÍSTO

Letní tábor pořádáme letos nově v rekreačním středisku Prudká, které dobře známe z táborů podzimních. Máme zde ideální zázemí pro aktivity uvnitř i venku. V areálu rekreačního střediska můžeme využívat několik hřišť pro různé sportovní aktivity (volejbal, nohejbal, košíková), venkovní stolní tenis, houpačky, prolézačky a ohniště. To vše na rozloze asi čtyř hektarů, umístěné v překrásném údolí obklopeném lesy a ohraničeném řekou Svratkou.  

UBYTOVÁNÍ


Pro děti jsme zajistili ubytování ve tří až čtyřlůžkových chatkách. Ty jsou vybaveny běžným nábytkem (postele, skříně, noční stolky, stůl a židle) a každá chatka má venkovní zastřešenou terasu se stolem a židlemi. Sociální zařízení je společné a stejně jako jídelna a společenská místnost je umístěno nedaleko chatek ve zděných budovách. K dispozici budeme mít dále několik venkovních posezení, louky, les a celkově krásné prostředí. :-) 

PROGRAM

Pro děti bude jako vždy zajištěn celodenní program – ranní hra místo rozcvičky, dopolední hry, zábava na polední klid, odpolední program a samozřejmě večerní, popřípadě noční hry. Nebude chybět ani výlet, táborák a diskotéka!
Náplň tábora se skládá ze tří částí: oddílová činnost, celotáborová hra a specializace. 
- ODDÍLOVÁ ČINNOST: Hned po příjezdu jsou děti rozděleny do oddílů podle věku a je jim přidělen jeden oddílový vedoucí, který se o ně po celou dobu trvání tábora stará. Oddílový vedoucí má pro svůj oddíl připraven program a náplň odpovídající věku dětí ve svém oddíle. Program pro děti je pestrý, různorodý a zajímavý - obsahuje sportovní hry, tvořivé či výtvarné aktivity, vědomostní soutěže i dramatické hry. Aktivity budou probíhat podle počasí venku na hřišti, v lese, nebo uvnitř ve společenské místnosti. 
- CELOTÁBOROVÁ HRA: Na celotáborovou hru jsou děti rozděleny do týmů, složených z dětí různého věku tak, aby byly síly jednotlivých týmů vyrovnané a aby se děti učily vzájemně si pomáhat a spolupracovat. 
- SPECIALIZACE: Všechny děti si v přihlášce na tábor volí jednu z nabízených specializací. Specializace mají časovou dotaci minimálně 10 hodin během tábora. Prodloužení je možné na základě aktuální situace a zájmu dětí. Jednotlivé specializace vedou specializovaní lektoři.
Během pobytu se o děti postarají zkušení táboroví vedoucí s mnohaletou praxí a zdravotník.

SPECIALIZACE TÁBORA

Sportovní zaměření

Sportovní specializace je určena pro dívky i chlapce bez omezení věku. Děti si vyzkouší nejrůznější kolektivní sportovní hry dle výběru – fotbal, volejbal, basketbal, softball apod., zahrají si bubble fotbal a vyzkouší hoverboardy a další moderní sportovní pomůcky. Jsou pro ně připraveny i lekce gymnastiky, workoutu, parkouru, ochutnávka bojových sportů a kurzu sebeobrany. Sportovní specializaci povedou Anička Kopalová a Anička Petrásková.   

Výtvarné tvoření 

Výtvarná specializace je určena pro všechny, kdo rádi kreslí, malují, tvoří, vyrábí….. zkrátka si tu každý najde to své a seznámí se s různými výtvarnými technikami. Během tábora si vyzkoušíme třeba vyrábění z přírodních materiálů, korálků, bavlnek, foukací fixy, sádrové odlitky a mnoho dalšího! Hotové výrobky si děti samozřejmě dovezou domů. Výtvarnou specializaci povedou Amálka Vojáčková a Míša Podloučková. 

Dungeon And Dragons

Jedná se o deskovou hru založenou na vytvořeném světě a projití příběhem. Je to velká hra, kde se odehrává příběh vytvořený pánem jeskyně (vedoucí). Každý hráč si vytvoří svoji postavu, se kterou potom hraje a postupně ji vylepšuje. Hra je založena na fantazii a představivosti. Specializace je určena všem, kdo si budou chtít na chvíli odpočinout od pohybu a ponořit se do fiktivního světa. Tuto specializaci povedou Jindra Liber a Martin Mitrenga. 

Kdo přežije 

Chcete vykročit z pohodlí svých teplých postelí a zažít opravdové dobrodružství? Naučit se, jak to chodí ve světě přírody, jak s ní žít a hlavně „přežít“? Jak si postavit svůj první přístřešek pro překonání temné noci, jak správně rozdělat oheň, který dokáže zasytit hladový žaludek, ale i pomoci od zimy, jak se v přírodě zorientovat bez Googlu a GPS a mnoho dalších zajímavých dovedností? Pak je tato dobrodružná specializace přímo pro vás, s ní se ve světě neztratíte! Program specializace volně navazuje na loňský rok. Zkusíme znovu to, co nás nejvíc bavilo, a přidáme něco dalšího, tentokrát pod vedením Honzy Valucha. 

Hokus pokus 

Pojďte si zahrát na čaroděje a uvařit nějaký ten kouzelný lektvar. :-) Specializace je zaměřená na jednoduché chemické pokusy a přírodovědné bádání. Vhodná pro kluky a holky se zájmem o přírodovědu, ekologii, chemii a fyziku. Vyzkoušíme si například výrobu koulí do koupele nebo domácího želatinového mýdla, odbarvení kofoly, otisky prstů, blue effect, sopku na stole a mnoho dalšího. Doporučený věk od 8 let. Děti se hravou formou seznámí s přírodou kolem sebe, jejími zákonitostmi i její ochranou. Specializaci povedou nadšené studentky přírodovědných oborů Anet Schiffnederová a Terka Zelinková.  

Disco latino  

Taneční specializace je primárně určena pro děti ve věku od osmi let a hlavně pro všechny, kteří se rádi hýbou v rytmu latinské Ameriky. Nebudeme potřebovat partnera ani nic speciálního, úplně postačí nadšení a radost z pohybu. Specializace bude koncipována jako ochutnávka základních latinskoamerických tanců (samba, chacha, rumba, jive, salsa, merengue), u kterých se vždy naučíme základní kroky a jednoduché sestavy, které se dají použít kdekoli, kde to žije tancem. :-) Specializaci povedou nadšené tanečnice a lektorky Pavla Podloučková a Anička Kopalová. 

STRAVOVÁNÍ

Strava je zajištěna formou plné penze - strava 5x denně, dopolední i odpolední svačiny, celodenní pitný režim. Menu je jednotné. Rekreační středisko nabízí i uzpůsobené stravování pro děti se speciální dietou / alergií, ale vždy pouze na základě lékařského potvrzení. 

DOPRAVA

Letos jsme naplánovali dobrodružnou cestu vlakem, přičemž už samotné putování na tábor bude součástí celotáborové hry. Pojedeme ráno z nádraží Brno - Královo pole. Děti pojedou jen s příručním zavazadlem, ostatní věci jim odvezeme autem. Přesné informace o místu a času odjezdu Vám zašleme v instrukcích, jakmile obdržíme Vaši přihlášku. 

CENA POUKAZU 

7.680,- (Cena zahrnuje dopravu, ubytování, stravování, práci vedoucích a lektorů, materiál na bohatý program i odměny.)
V případě zájmu zajistíme pro Vaše dítě bavlněné tričko (krátký rukáv) s logem Barevné prázdniny, které dostane na táboře a zůstane mu jako vzpomínka na zážitky s naší táborovou organizací. Cena trička 300 Kč.   

Celotáborová hra

LA CASA DE PAPEL

Hola! ¿Como estás? Soy el Profesor, ¿y tú? Aha, Ty nerozumíš španělsky, nevadí. I takové beru. Nemusíš se bát, hodiny španělštiny necháme na školní rok, ale co nepočká, je můj plán. Prozatím Ti nemůžu více prozradit, ale co Ti slíbit můžu, je to, že toto léto zažiješ pořádnou dávku adrenalinu. Bude to jízda! Ale potřebuju jen ty nejzdatnější, nechystáme se na dovolenou na Madagaskaru, ani nebudeme sedět za počítačem u Minecraftu. Tentokrát navštívíme Madrid! Pokud máš odvahu, rád/a adrenalin a rád/a vystupuješ ze své komfortní zóny, hledám právě Tebe! Připoj se do týmu v červených kombinézách! #Dalí

Sdílejte s přáteli

© 2016 encoded by Jan Podloučka