Lení tábory

Podzimní tábory

Zimní tábory

Pobytové akce pro děti a rodiče s dětmi


24.
července
2023
RS Meziříčko, Vysočina 2023

Typ pobytu: letní – dětský tábor
Termín: 24.července 2023 - 02.srpna 2023
Připravujeme pro Vás další nezapomenutelný tábor, tentokrát na motivy filmového příběhu Madagaskar! Nové rekreační středisko, stará parta známých vedoucích, táborové oddíly i zbrusu nové specializace! Máte se rozhodně na co těšit! :-)

Vedoucí:
Mgr. Pavla Podloučková - Hlavní vedoucí
Bc. Amálie Vojáčková - Programová vedoucí
Jindřich Liber - Oddílový vedoucí
Jan Valuch - Programový vedoucí
Aneta Schiffnederová - Zdravotnice
Bc. Michaela Podloučková - Oddílová vedoucí
Anna Petrásková - Oddílová vedoucí
Martin Mitrenga - Oddílový vedoucí
Anna Kopalová - Oddílová vedoucí
Tereza Zelinková - Oddílová vedoucí


Přihláška na pobyt

MÍSTO KONÁNÍ

Rekreační středisko Meziříčko leží v prostředí Českomoravské vrchoviny u městyse Měřín, mezi Jihlavou a Velkým Meziříčím.
V areálu tábora je rybník, velké množství hřišť a okolo jehličnaté lesy. 
Nachází se zde: 
- hřiště na fotbal, volejbal, nohejbal, košíkovou a tenis 
- hřiště na paintball, možné využít i k dalším bojovým hrám  
- ohniště, pláž u rybníka, louky 
- klubovny a prostorná jídelna se společenskou místností 
Dále budeme mít k dispozici: 
- nafukovací koule na bubble aktivity, hoverboardy, vodní skluzavku a  další moderní sportovní pomůcky. 

 UBYTOVÁNÍ 

Budeme ubytování v 4 až 5 lůžkových chatkách s venkovní terasou. Pokoje jsou vybaveny jednoduchým nábytkem (postele, skříně, noční stolky, stůl a židle). Na terase je k dispozici zahradní nábytek. Sociální zařízení (sprchy + umyvárny), jídelna a společenská místnost jsou umístěny nedaleko chatek ve zděných budovách, a jsou tedy snadno dostupné.

PROGRAM

Pro děti bude jako vždy zajištěn celodenní program – ranní hra místo rozcvičky, dopolední hry, zábava na polední klid, odpolední program a samozřejmě večerní, popřípadě noční hry. Nebude chybět ani výlet, táborák a diskotéka!
Náplň tábora se skládá ze tří částí: oddílová činnost, celotáborová hra a specializace. 
- ODDÍLOVÁ ČINNOST: Hned po příjezdu jsou děti rozděleny do oddílů podle věku a je jim přidělen jeden oddílový vedoucí, který se o ně po celou dobu trvání tábora stará. Oddílový vedoucí má pro svůj oddíl připraven program a náplň odpovídající věku dětí ve svém oddíle. Program pro děti je pestrý, různorodý a zajímavý - obsahuje sportovní hry, tvořivé či výtvarné aktivity, vědomostní soutěže i dramatické hry. Aktivity budou probíhat podle počasí venku na hřišti, v lese, nebo uvnitř ve společenské místnosti. 
- CELOTÁBOROVÁ HRA: Na celotáborovou hru jsou děti rozděleny do týmů, složených z dětí různého věku tak, aby byly síly jednotlivých týmů vyrovnané a aby se děti učily vzájemně si pomáhat a spolupracovat. 
- SPECIALIZACE: Všechny děti si v přihlášce na tábor volí jednu z nabízených specializací. Specializace mají časovou dotaci minimálně 10 hodin během tábora. Prodloužení je možné na základě aktuální situace a zájmu dětí. Jednotlivé specializace vedou specializovaní lektoři.
Během pobytu se o děti postarají zkušení táboroví vedoucí s mnohaletou praxí a zdravotník.

SPECIALIZACE TÁBORA

Sportovní zaměření

Sportovní specializace je určena pro dívky i chlapce bez omezení věku. Děti si vyzkouší nejrůznější kolektivní sportovní hry dle výběru – fotbal, volejbal, basketbal, softball apod., zahrají si bubble fotbal a vyzkouší hoverboardy. Jsou pro ně připraveny i lekce gymnastiky, workoutu, parkouru, ochutnávka bojových sportů a kurzu sebeobrany. Využijeme také přírodní koupaliště na různé hry ve vodě. Sportovní specializaci povedou Petr Gescheidt a Anička Petrásková.   

Výtvarné tvoření 

Výtvarná specializace je určena pro všechny, kdo rádi kreslí, malují, tvoří, vyrábí….. zkrátka si tu každý najde to své a seznámí se s různými výtvarnými technikami. Během tábora si vyzkoušíme třeba vyrábění z přírodních materiálů, korálků, bavlnek, foukací fixy, sádrové odlitky a mnoho dalšího! Hotové výrobky si děti samozřejmě dovezou domů. Výtvarnou specializaci povedou Amálka Vojáčková a Míša Podloučková. 

Dungeon And Dragons

Jedná se o deskovou hru založenou na vytvořeném světě a projití příběhem. Je to velká hra, kde se odehrává příběh vytvořený pánem jeskyně (vedoucí). Každý hráč si vytvoří svoji postavu, se kterou potom hraje a postupně ji vylepšuje. Hra je založena na fantazii a představivosti. Specializace je určena všem, kdo si budou chtít na chvíli odpočinout od pohybu a ponořit se do fiktivního světa. Tuto specializaci povedou Jindra Liber a Martin Mitrenga. 

Kdo přežije 

Chcete vykročit z pohodlí svých teplých postelí a zažít opravdové dobrodružství? Naučit se, jak to chodí ve světě přírody, jak s ní žít a hlavně „přežít“? Jak si postavit svůj první přístřešek pro překonání temné noci, jak správně rozdělat oheň, který dokáže zasytit hladový žaludek, ale i pomoci od zimy, jak se v přírodě zorientovat bez Googlu a GPS a mnoho dalších zajímavých dovedností? Pak je tato dobrodružná specializace přímo pro vás, s ní se ve světě neztratíte! Program specializace volně navazuje na loňský rok. Zkusíme znovu to, co nás nejvíc bavilo, a přidáme něco dalšího, tentokrát pod vedením Jakuba Nantla. 

Hokus pokus 

Pojďte si zahrát na čaroděje a uvařit nějaký ten kouzelný lektvar. :-) Specializace je zaměřená na jednoduché chemické pokusy a přírodovědné bádání. Vhodná pro kluky a holky se zájmem o přírodovědu, ekologii, chemii a fyziku. Vyzkoušíme si například výrobu koulí do koupele nebo domácího želatinového mýdla, odbarvení kofoly, otisky prstů, blue effect, sopku na stole a mnoho dalšího. Doporučený věk od 8 let. Děti se hravou formou seznámí s přírodou kolem sebe, jejími zákonitostmi i její ochranou. Specializaci povedou nadšené studentky přírodovědných oborů Anet Schiffnederová a Terka Zeliková.  

Disco latino  

Taneční specializace je primárně určena pro děti ve věku od osmi let a hlavně pro všechny, kteří se rádi hýbou v rytmu latinské Ameriky. Nebudeme potřebovat partnera ani nic speciálního, úplně postačí nadšení a radost z pohybu. Specializace bude koncipována jako ochutnávka základních latinskoamerických tanců (samba, chacha, rumba, jive, salsa, merengue), u kterých se vždy naučíme základní kroky a jednoduché sestavy, které se dají použít kdekoli, kde to žije tancem. :-) Specializaci povedou nadšené tanečnice a lektorky Pavla Podloučková a Anička Kopalová. 

STRAVOVÁNÍ

Strava je zajištěna formou plné penze - strava 5x denně, dopolední i odpolední svačiny, celodenní pitný režim. Menu je jednotné. Rekreační středisko nabízí i uzpůsobené stravování pro děti se speciální dietou / alergií, ale vždy pouze na základě lékařského potvrzení. 

DOPRAVA

Dopravu zajišťujeme smluvním autobusem z Brna (Slatina) a zpět. Přesné informace o místu a času odjezdu Vám zašleme v instrukcích, jakmile obdržíme Vaši přihlášku. 

CENA POUKAZU 

6.890,- (Cena zahrnuje dopravu smluvním autobusem z Brna a zpět, ubytování, stravování, práci vedoucích a lektorů, materiál na bohatý program i odměny.)
V případě zájmu zajistíme pro Vaše dítě bavlněné tričko (krátký rukáv) s logem Barevné prázdniny, které dostane na táboře a zůstane mu jako vzpomínka na zážitky s naší táborovou organizací. Cena trička 300 Kč.   

Celotáborová hra

MADAGASKAR

 

 

Sdílejte s přáteli

© 2016 encoded by Jan Podloučka