Lení tábory

Podzimní tábory

Zimní tábory

Pobytové akce pro děti a rodiče s dětmi


30.
července
2018
RS Dopravák, Chřiby 2018

Typ pobytu: letní – dětský tábor
Termín: 30.července 2018 - 08.srpna 2018
Také v létě 2018 pro vás připravujeme další fantastický letní tábor pro děti ve věku 6 - 17 let! Můžete se těšit na bohatý a pestrý program, své oblíbené vedoucí, staré i nové kamarády a dobrodružnou celotáborovou hru HOBIT!

Vedoucí:
PhDr. Jan Dudek - Hlavní vedoucí
Jindřich Liber - Oddílový vedoucí
Martin Kousal - Oddílový vedoucí
Martina Zuzáková - Oddílová vedoucí
Lukáš Urban - Oddílový vedoucí
Mgr. Alena Pernicová - Zdravotnice
Mgr. Hana Venclů - Programová vedoucí
Mgr. Libor Bouda - Oddílový vedoucí




MÍSTO KONÁNÍ

Rekreační středisko Dopravák leží ve velmi klidném prostředí, cca 8 km od Buchlovic, uprostřed smíšených lesů.
Ubytováni budeme v horním areálu rekreačního střediska ve zděných chatách. Nejmladší táborníci mohou bydlet ve zděné budově, kde se také nacházejí WC a sprchy, které prošly celkovovu rekonstrukcí.  
Táborníci mají k dispozici:
- dvě tenisová / nohejbalová a jedno volejbalové / badmintonové betonové hřiště a také prostory i vybavení na softball
- louku pro míčové hry i s fotbalovými brankami
- bazén o rozměrech 30m x 12m x 1,6m
- trampolínu s bezpečnostní sítí o průměru 460cm
- houpačky se skluzavkou pro nejmenší a kolotoč
- stolní tenis, fotbálek šipky v hlavní budově
- společenský / taneční sál v hlavní budově
- dvě ohniště

 UBYTOVÁNÍ

V horním areálu máme k dispozici šest chat, přičemž v každé chatě je osm lůžek rozdělených do dvou pokojů. Pokoje jsou vybaveny jednoduchým nábytkem (postele, skříně, noční stolky, stůl a židle). Každá chata má společnou předsíňku a terasu. Na terase je k dispozici zahradní nábytek. Nejmenší táborníci jsou ubytováni ve zděné budově, ve čtyř až šestilůžkových pokojích se společným sociálním zařázením na chodbě. Pokoje v budově jsou vybaveny podobně jako pokoje v chatách.   

PROGRAM

Pro děti bude jako vždy zajištěn celodenní program – ranní hra místo rozcvičky, dopolední hry, zábava na polední klid, odpolední program a samozřejmě večerní, popřípadě noční hry. Nebude chybět ani výlet, táborák a diskotéka!
Náplň tábora se skláda ze tří částí: oddílová činnost, celotáborová hra a specializace. 
- ODDÍLOVÁ ČINNOST: Hned po příjezdu jsou děti rozděleny do oddílů podle věku a je jim přidělen jeden oddílový vedoucí, který se o ně po celou dobu trvání tábora stará. Oddílový vedoucí má pro svůj oddíl připraven program a náplň odpovídající věku dětí ve svém oddíle. Program pro děti je pestrý, různorodý a zajímavý - obsahuje sportovní hry, tvořivé či výtvarné aktivity, vědomostní soutěže i dramatické hry. Aktivity budou probíhat podle počasí venku na hřišti, v lese, nebo uvnitř ve společenské místnosti. 
- CELOTÁBOROVÁ HRA: Na celotáborovou hru jsou děti rozděleny do týmů, složených z dětí různého věku tak, aby byly síly jednotlivých týmů vyrovnané, a také aby se děti učily vzájemně si pomáhat a spolupracovat. 
- SPECIALIZACE: Všechny děti si v přihlášce na tábor volí jednu z nabízených specializací. Specializace mají časovou dotaci minimálně 10 hodin během tábora. Prodloužení je možné na základě aktuální situace a zájmu dětí. Jednotlivé specializace vedou zkušení lektoři.
Během pobytu se o děti postarají zkušení táboroví vedoucí s mnohaletou praxí, zdravotník a specializovaní lektoři.

SPECIALIZACE TÁBORA

Sportovní zaměření

Sportovní specializace je určena pro dívky i chlapce bez omezení věku. Děti si vyzkouší nejrůznější kolektivní sportovní hry dle výběru – fotbal, volejbal, basketbal, softball, ringo, tenis, badminton, ale také třeba oblíbený famfrpál. Využijeme také bazén, který se nachází v areálu tábora. Sportovní specializaci vede náš oddílovy vedoucí a sportovní lektor Libor Bouda.   

Výtvarné zaměření

Výtvarná specializace není věkově omezena a je určena pro dívky i chlapce, kteří rádi malují, tvoří, vyrábí a učí se něco nového. Během tábora si děti vyzkoušejí nejrůznější výtvarné techniky a domů si odvezou mnohé výrobky, například z korálků, slupovacích barviček, hedvábí, vlastnoručně vyrobené dárkové tašky a další. Výtvarnou specializaci vede naše vedoucí Martina Zuzáková. 

Deskové hry

Tuto specializaci si mohou zvolit chlapci i dívky bez věkového omezení. Je určena těm, kteří si chtějí odpočinout od pohybových aktivit a zahrát si něco vsedě. V zásobě máme širokou zásobu her. Od těch notoricky známých, jako jsou Activity, Osadníci z Katanu, Carcassonne nebo Česko, až po méně známé, jako je například Ubongo, Dobble, Dixit atd. Tutu specializaci vede naše vedoucí Jitka Dudková. 

Přírodovědné zaměření

Tuto specializaci si mohou vybrat dívky i chlapci všech věkových skupin a bude operativně přizpůsobena jejich znalostem a schopnostem. Děti se hravou formou seznámí s přírodou kolem sebe, jejími zákonitostmi i její ochranou. V průběhu tábora nahlédnou do tajů nejen přírodopisu, ale také chemie, ekologie, fyziky, geologie a logiky. Přírodovědnou specializaci vede naše zdravotnice a středoškolská profesorka biologie a chemie Alena Pernicová.

STRAVOVÁNÍ

Strava je zajištěna formou plné penze - strava 5x denně, dopolední i odpolední svačiny, celodenní pitný režim. Menu je jednotné, ale pro alergiky či vegetariány je možné po předchozí domluvě připravit menu speciální.

DOPRAVA

Dopravu zajišťujeme smluvním autobusem z Brna (Slatina) a zpět. Přesné informace o místu a času odjezdu Vám zašleme v instrukcích, jakmile obdržíme Vaši přihlášku. 

CENA POUKAZU 

4.490,- (Cena zahrnuje dopravu smluvním autobusem z Brna a zpět, ubytování, stravování, práci vedoucích a lektorů, materiál na bohatý program i odměny.)
V případě zájmu zajistíme pro Vaše dítě bavlněné tričko (krátký rukáv) s logem Barevné prázdniny, které dostane na táboře a zůstane mu jako vzpomínka na zážitky s naší táborovou organizací. Cena trička 200 Kč.   
 

Celotáborová hra HOBIT! 

Prožijte s námi pohádkový příběh o dobrodružné cestě po Středozemi za pokladem draka Šmaka. Příběh o hobitovi Bilbo Pytlíkovi a čarodeji Gandalfovi, který jednoho dne změní Bilbův klidný život a pošle ho na výpravu, které by se dobrovolně nikdy nezúčastnil. Potkáme se s obry, elfy a skřety, o kterých jste zatím jen slyšeli, nebo možná ani to ne... Čeká nás mnoho úkolů: Zachránit své druhy, uniknout nepřátelům, oklamat draka a zabránit hrozící válce. Naše cesta bude dobrodružná i zábavná, plná nečekaných překvapení a nezapomenutelných okamžiků. Máte se určitě na co těšit!    

Sdílejte s přáteli

© 2016 encoded by Jan Podloučka