Lení tábory

Podzimní tábory

Zimní tábory

Pobytové akce pro děti a rodiče s dětmi


26.
července
2021
RS Dopravák, Chřiby 2021

Typ pobytu: letní – dětský tábor
Termín: 26.července 2021 - 04.srpna 2021
Taky už se tak moc těšíte, až bude zase možné někam vyrazit? Připravujeme pro vás další skvělý tábor! Nezapomeňte včas vyplnit přihlášku a už teď se můžete začít těšit!

Vedoucí:
Mgr. Pavla Podloučková - Programová vedoucí
Bc. Amálie Vojáčková - Zdravotnice
Jakub Nantl - Oddílový vedoucí
Petr Gescheidt - Oddílový vedoucí
Jindřich Liber - Oddílový vedoucí
Jan Valuch - Oddílový vedoucí
Aneta Schiffnederová - Oddílová vedoucí
Bc. Michaela Podloučková - Oddílová vedoucí
Mgr. Jitka Dudková - Hlavní vedoucí




MÍSTO KONÁNÍ

Rekreační středisko Dopravák leží ve velmi klidném prostředí, cca 8 km od Buchlovic, uprostřed smíšených lesů.
Ubytováni budeme v horním areálu rekreačního střediska ve zděných chatách. Nejmladší táborníci budou bydlet ve zděné budově, kde se také nachází WC a sprchy, které prošly celkovovu rekonstrukcí.  
Táborníci mají k dispozici:
- dvě tenisová / nohejbalová a jedno volejbalové / badmintonové betonové hřiště a také prostory i vybavení na softball
-
nafukovací koule na bubble aktivity, hoverboardy, vodní skluzavku 
- louku pro míčové hry i s fotbalovými brankami
- přírodní koupaliště o rozměrech 30m x 12m x 1,6m
- stolní tenis, fotbálek šipky v hlavní budově
- společenský / taneční sál v hlavní budově
- dvě ohniště

 UBYTOVÁNÍ

V horním areálu máme k dispozici zděné chaty. V každé chatě je osm lůžek rozdělených do dvou pokojů. Pokoje jsou vybaveny jednoduchým nábytkem (postele, skříně, noční stolky, stůl a židle). Každá chata má společnou předsíňku a terasu. Na terase je k dispozici zahradní nábytek. Nejmenší táborníci jsou ubytováni ve zděné budově, ve čtyř až šestilůžkových pokojích se společným sociálním zařázením na chodbě. Pokoje v budově jsou vybaveny podobně jako pokoje v chatách.   

PROGRAM

Pro děti bude jako vždy zajištěn celodenní program – ranní hra místo rozcvičky, dopolední hry, zábava na polední klid, odpolední program a samozřejmě večerní, popřípadě noční hry. Nebude chybět ani výlet, táborák a diskotéka!
Náplň tábora se skláda ze tří částí: oddílová činnost, celotáborová hra a specializace. 
- ODDÍLOVÁ ČINNOST: Hned po příjezdu jsou děti rozděleny do oddílů podle věku a je jim přidělen jeden oddílový vedoucí, který se o ně po celou dobu trvání tábora stará. Oddílový vedoucí má pro svůj oddíl připraven program a náplň odpovídající věku dětí ve svém oddíle. Program pro děti je pestrý, různorodý a zajímavý - obsahuje sportovní hry, tvořivé či výtvarné aktivity, vědomostní soutěže i dramatické hry. Aktivity budou probíhat podle počasí venku na hřišti, v lese, nebo uvnitř ve společenské místnosti. 
- CELOTÁBOROVÁ HRA: Na celotáborovou hru jsou děti rozděleny do týmů, složených z dětí různého věku tak, aby byly síly jednotlivých týmů vyrovnané a aby se děti učily vzájemně si pomáhat a spolupracovat. 
- SPECIALIZACE: Všechny děti si v přihlášce na tábor volí jednu z nabízených specializací. Specializace mají časovou dotaci minimálně 10 hodin během tábora. Prodloužení je možné na základě aktuální situace a zájmu dětí. Jednotlivé specializace vedou zkušení lektoři.
Během pobytu se o děti postarají zkušení táboroví vedoucí s mnohaletou praxí, zdravotník a specializovaní lektoři.

SPECIALIZACE TÁBORA

Sportovní zaměření

Sportovní specializace je určena pro dívky i chlapce bez omezení věku. Děti si vyzkouší nejrůznější kolektivní sportovní hry dle výběru – fotbal, volejbal, basketbal, softball apod., zahrají si bubble fotbal a vyzkouší hoverboardy. Jsou pro ně připraveny i lekce gymnastiky, workoutu, parkouru, ochutnávka bojových sportů a kurzu sebeobrany. Využijeme také přírodní koupaliště na různé hry ve vodě. Sportovní specializaci povede náš oddílový vedoucí a sportovní lektor Jakub Nantl.    

Výtvarné tvoření 

Pro malé i velké kutily je tady výtvarná specializace! Pro všechny, kdo rádi kreslí, malují, tvoří, vyrábí….. zkrátka si tu každý najde to své a seznámí se s různými výtvarnými technikami. Během tábora si vyzkoušíme třeba vyrábění z přírodních materiálů, korálků, foukací fixy a mnoho dalšího! Hotové výrobky si děti samozřejmě dovezou domů. Výtvarnou specializaci povede naše zdravotnice Amálka Vojáčková.  

Tvorba PC her 

Máte pocit, že tábor a počítač nejdou dohromady? Náš oddílový vedoucí a PC specialista Jindra Liber, který tuto specializaci povede, vás přesvědčí o pravém opaku! Proč si po dlouhém dni plném fyzické aktivity na chvilku nesednout a nepokusit se vymyslet a vytvořit pro změnu nějakou hru virtuální? Tento kroužek je určen všem dětem od 11 let, které zajímá programování her. Začátečníci se seznámí s tvůrčím prostředím Game Maker, základy počítačové grafiky a tvorby her. Po absolvování budou schopni vytvořit jednoduchou počítačovou hru.

Kdo přežije 

Chcete vykročit z pohodlí svých teplých postelí a zažít opravdové dobrodružství? Naučit se, jak to chodí ve světě přírody, jak s ní žít a hlavně „přežít“? Jak si postavit svůj první přístřešek pro překonání temné noci, jak správně rozdělat oheň, který dokáže zasytit hladový žaludek, ale i pomoci od zimy, jak se v přírodě zorientovat bez Googlu a GPS a mnoho dalších zajímavých dovedností? Pak je tato dobrodružná specializace přímo pro vás, s ní se ve světě neztratíte! Povede ji náš oddílový vedoucí a dlouholetý skaut Honza Valuch. 

noDrama

Jak je již naznačeno v názvu, tato dramatická specializace nebude žádné drama. K divadlu sice možná trochu přičichneme, ale víc než drcení se sáhodlouhých monologů to bude hra. Vlastně hned několik her. Improvizačních. Pomocí nich si děti vyzkouší bystrost, rychlost slova i činu a prověří si svoji vynalézavost. Upovídanost a touha předvádět se výhodou. Doporučený věk od osmi let a stejně tak doporučujeme přihlásit se s kamarádem. Jít, či nejít? To je otázka… Tuto specializaci povede naše oddílová vedoucí, ochotnická herečka a zpěvačka Aneta Schiffnederová.  

STRAVOVÁNÍ

Strava je zajištěna formou plné penze - strava 5x denně, dopolední i odpolední svačiny, celodenní pitný režim. Menu je jednotné. Rekreační středisko nabízí i uzpůsobené stravování pro děti se speciální dietou / alegrií, ale vždy pouze na základě lékařského potvrzení. 

DOPRAVA

Dopravu zajišťujeme smluvním autobusem z Brna (Slatina) a zpět. Přesné informace o místu a času odjezdu Vám zašleme v instrukcích, jakmile obdržíme Vaši přihlášku. 

CENA POUKAZU 

4.980,- (Cena zahrnuje dopravu smluvním autobusem z Brna a zpět, ubytování, stravování, práci vedoucích a lektorů, materiál na bohatý program i odměny.)
V případě zájmu zajistíme pro Vaše dítě bavlněné tričko (krátký rukáv) s logem Barevné prázdniny, které dostane na táboře a zůstane mu jako vzpomínka na zážitky s naší táborovou organizací. Cena trička 200 Kč.   

V případě zákazu pobytových akcí nebo uzavření rekreačních středisek ze strany Vlády ČR z důvodu nepříznivé epidemiologické situace Vám budeme vracet 100% uhrazené částky.

Celotáborová hra

PIRÁTI Z KARIBIKU

 

Sdílejte s přáteli

© 2016 encoded by Jan Podloučka