Lení tábory

Podzimní tábory

Zimní tábory

Pobytové akce pro děti a rodiče s dětmi


24.
července
2017
RS Dopravák, Chřiby 2017

Typ pobytu: letní – dětský tábor
Termín: 24.července 2017 - 02.srpna 2017
Pojeďte si s nám v létě užít zábavu, dobrodružství i legraci na dalším z našich táborů, tentokrát s celotáborovou hrou FANTASTICKÁ ZVÍŘATA A KDE JE NAJÍT!

Vedoucí:
PhDr. Jan Dudek
Mgr. Pavla Podloučková
Josef Dvořák
Michaela Hlavoňová
Mgr. Alena Pernicová
Mgr. Hana Venclů
Mgr. Libor Bouda




MÍSTO KONÁNÍ

Rekreační středisko Dopravák leží ve velmi klidném prostředí, cca 8 km od Buchlovic, uprostřed smíšených lesů.
Ubytováni budeme v horním areálu rekreačního střediska ve zděných chatách. Nejmladší táborníci mohou bydlet ve zděné budově, kde se také nacházejí WC a sprchy, které prošly celkovovu rekonstrukcí.  
Táborníci mají k dispozici:
- dvě tenisová / nohejbalová a jedno volejbalové / badmintonové betonové hřiště a také prostory i vybavení na softball
- louku pro míčové hry i s fotbalovými brankami
- bazén o rozměrech 30m x 12m x 1,6m
- trampolínu s bezpečnostní sítí o průměru 460cm
- houpačky se skluzavkou pro nejmenší a kolotoč
- stolní tenis, fotbálek šipky v hlavní budově
- společenský / taneční sál v hlavní budově
- dvě ohniště

 UBYTOVÁNÍ

V horním areálu máme k dispozici šest chat, přičemž v každé chatě je osm lůžek rozdělených do dvou pokojů. Pokoje jsou vybaveny jednoduchým nábytkem (postele, skříně, noční stolky, stůl a židle). Každá chata má společnou předsíňku a terasu. Na terase je k dispozici zahradní nábytek. Nejmenší táborníci jsou ubytováni ve zděné budově, ve čtyř až šestilůžkových pokojích se společným sociálním zařázením na chodbě. Pokoje v budově jsou vybaveny podobně jako pokoje v chatách.   

PROGRAM

Pro děti bude jako vždy zajištěn celodenní program – ranní hra místo rozcvičky, dopolední hry, zábava na polední klid, odpolední program a samozřejmě večerní, popřípadě noční hry. Nebude chybět ani výlet, táborák a diskotéka!
Náplň tábora se skláda ze tří částí: oddílová činnost, celotáborová hra a specializace. 
- ODDÍLOVÁ ČINNOST: Hned po příjezdu jsou děti rozděleny do oddílů podle věku a je jim přidělen jeden oddílový vedoucí, který se o ně po celou dobu trvání tábora stará. Oddílový vedoucí má pro svůj oddíl připraven program a náplň odpovídající věku dětí ve svém oddíle. Program pro děti je pestrý, různorodý a zajímavý - obsahuje sportovní hry, tvořivé či výtvarné aktivity, vědomostní soutěže i dramatické hry. Aktivity budou probíhat podle počasí venku na hřišti, v lese, nebo uvnitř ve společenské místnosti. 
- CELOTÁBOROVÁ HRA: Na celotáborovou hru jsou děti rozděleny do týmů, složených z dětí různého věku tak, aby byly síly jednotlivých týmů vyrovnané, a také aby se děti učily vzájemně si pomáhat a spolupracovat. 
- SPECIALIZACE: Všechny děti si v přihlášce na tábor volí jednu z nabízených specializací. Specializace mají časovou dotaci minimálně 10 hodin během tábora. Prodloužení je možné na základě aktuální situace a zájmu dětí. Jednotlivé specializace vedou zkušení lektoři.
Během pobytu se o děti postarají zkušení táboroví vedoucí s mnohaletou praxí, zdravotník a specializovaní lektoři.

SPECIALIZACE TÁBORA

Sportovní zaměření

Sportovní specializace je určena pro dívky i chlapce bez omezení věku. Děti si vyzkouší nejrůznější kolektivní sportovní hry dle výběru – fotbal, volejbal, basketbal, softball, ringo, tenis, badminton, ale také třeba oblíbený famfrpál. Využijeme také bazén, který se nachází v areálu tábora. Sportovní specializaci vedou naši oddíloví vedoucí a sportovní lektoři Míša Hlavoňová a Josef Dvořák.   

Výtvarné zaměření

Výtvarná specializace není věkově omezena a je určena pro dívky i chlapce, kteří rádi malují, tvoří, vyrábí a učí se něco nového. Během tábora si děti vyzkoušejí nejrůznější výtvarné techniky a domů si odvezou mnohé výrobky, například z korálků, slupovacích barviček, hedvábí, vlastnoručně vyrobené dárkové tašky a další. Výtvarnou specializaci vede naše vedoucí Pavla Podloučková. 

Deskové hry

Tuto specializaci si mohou zvolit chlapci i dívky bez věkového omezení. Je určena těm, kteří si chtějí odpočinout od pohybových aktivit a zahrát si něco vsedě. V zásobě máme širokou zásobu her. Od těch notoricky známých, jako jsou Activity, Osadníci z Katanu, Carcassonne nebo Česko, až po méně známé, jako je například Ubongo, Dobble, Dixit atd. Tutu specializaci vede náš vedoucí Jan Dudek. 

Přírodovědné zaměření

Tuto specializaci si mohou vybrat dívky i chlapci všech věkových skupin a bude operativně přizpůsobena jejich znalostem a schopnostem. Děti se hravou formou seznámí s přírodou kolem sebe, jejími zákonitostmi i její ochranou. V průběhu tábora nahlédnou do tajů nejen přírodopisu, ale také chemie, ekologie, fyziky, geologie a logiky. Přírodovědnou specializaci vede naše zdravotnice a středoškolská profesorka biologie a chemie Alena Pernicová.

STRAVOVÁNÍ

Strava je zajištěna formou plné penze - strava 5x denně, dopolední i odpolední svačiny, celodenní pitný režim. Menu je jednotné, ale pro alergiky či vegetariány je možné po předchozí domluvě připravit menu speciální.

DOPRAVA

Dopravu zajišťujeme smluvním autobusem z Brna (Slatina) a zpět. Přesné informace o místu a času odjezdu Vám zašleme v instrukcích, jakmile obdržíme Vaši přihlášku. 

CENA POUKAZU 

4.380,- (Cena zahrnuje dopravu smluvním autobusem z Brna a zpět, ubytování, stravování, práci vedoucích a lektorů, materiál na bohatý program i odměny.)
 

Celotáborová hra FANTASTICKÁ ZVÍŘATA A KDE JE NAJÍT! 

Píše se rok 1926. Ocitáme se tedy v době zhruba o 70 let dříve, než se objevil Harry Potter, Ron Weasley nebo Hermiona Grangerová. Náš příběh začíná v New Yorku, kam právě přijíždí Mlok Scamander se svým kufrem plným kouzelných zvířat. Avšak shodou náhod a zřejmě i zásahem osudu dojde k tomu, že někteří tvorové utečou a je třeba je znovu najít. Náhle se společně s hrdiny příběhu ocitáme ve fantastickém světě plném dobrodružných příběhů, musíme čelit řádění temných sil a poté se pokusit zvrátit skutečnou krizi v kouzelnickém světě. Podaří se nám najít všechna fantastická zvířata, zachránit křivě obviněné hrdiny i celý New York před zkázou a hlavně udržet kouzelnický svět v utajení?
Připravili jsme pro Vás další ze série strhujících celotáborových her na motivy příběhů J. K. Rowlingové. Jiné místo, jiní hrdinové, ale opět ta stejná, neopakovatelná atmosféra kouzelnického světa se všemi rekvizitami, kouzly, čárami, napětím, překvapením a dalšími fantastickými detaily, které k příběhům J. K. Rowlingové neodmyslitelně patří.
Vydej se s námi na tajemnou cestu napříč časem i prostorem a nechej se pohltit kouzelným příběhem, v němž se všechno, o čem zatím jen sníš, může stát realitou a právě ty můžeš být skutečným hrdinou kouzelnického světa.

Sdílejte s přáteli

© 2016 encoded by Jan Podloučka