Lení tábory

Podzimní tábory

Zimní tábory

Pobytové akce pro děti a rodiče s dětmi


28.
října
2015
Tři Studně, RS U Pramene, 2015

Typ pobytu: podzimní – dětský tábor
Termín: 28.října 2015 - 01.listopadu 2015
Celotáborová hra Piráti z Karibiku

Vedoucí:
Mgr. Pavla Podloučková - Hlavní vedoucí
Michaela Hlavoňová - Oddílová vedoucí
Mgr. Alena Pernicová - Zdravotnice
Mgr. Hana Venclů - Programová vedoucí




MÍSTO

Podzimní tábor jsme pořádali již po osmé ve vesničce Tři Studně u Nového Města na Moravě.

UBYTOVÁNÍ

Letošní rok jsme byli ubytovaní v rekreačním zařízení U Pramene. Byly zde nově zrekonstruované zděné chaty, každá pro čtyři osoby. Chaty byly vybaveny samostatným plynovým topením, koupelnou se sprchovým koutem a WC. Děti měly k dispozici i ledničku a rychlovarnou konvici.

PROGRAM

Pro děti byl jako vždy zajištěn celodenní program – dopolední hry, zábava na polední klid, odpolední program a samozřejmě večerní, popřípadě noční hry. Program probíhal podle počasí venku na hřišti, v lese, nebo uvnitř v klubovně. Zasportovali jsme si, podnikli výlet na Paseckou skálu, zadováděli si, zasmáli se a na závěr jsme si všichni užili návštěvu casina! :-) Neopomenutelnou součástí našeho podzimního tábora byla také výtvarná dílna, takže si opět všichni odvezli na památku nějaký vlastní výrobek.

DOPRAVA

Vzhledem k rostoucímu zájmu o podzimní tábor jsme pro Vás zajistili dopravu smluvním autobusem z Brna až k rekreačnímu středisku a zpět.

STRAVOVÁNÍ

Děti měly zajištěnu plnou penzi včetně dopoledních a odpoledních svačin a celodenní pitný režim. Pan a paní Kolínští se o nás starali opravdu vzorně a na jejích domácí koblížky ke snídani dlouho nezapomeneme! :-)

Celotáborová hra PIRÁTI Z KARIBIKU 

Celotáborová hra začínala seznámením kapitánů Černé perly s jejich posádkou. Aby ale kapitáni mohli posádku na svoji loď vůbec přijmout, museli nejdříve složit pirátské zkoušky. Ty se skládaly z několika úkolů, jako např. chytání ryb nebo lov perel. Pirátské zkoušky úspěšně všichni složili, první den večer byli slavnostně pasováni na piráty a dostali pirátský odznak. 
            A celá posádka Černé perly se mohla vydat na svoji plavbu. Nejdříve jsme společně nachytali dostatečné zásoby ryb a při další zastávce na ostrově si piráti vyzkoušeli svoje smysly – čekalo na ně bludiště, kterým museli projít. Odpoledne se také vydali na pirátskou stezku, při které si každý pirát vytvářel svůj vlastní příběh. Dále jsme si společně vyrobili ruční papír, který se všem moc povedl.
            Další den se konal průzkum okolí – společně jsme se vydali na výlet na Paseckou skálu. Cesta k cíli byla blátivá a daleká, ale společně jsme vše zvládli a po cestě jsme si zahráli i hry. Večer piráty ještě čekala stezka odvahy, kterou statečně všichni zdolali.
            V sobotu ráno piráti vyzkoušeli svoji zručnost a šikovnost a z dostupných materiálů (jako např. kartony, PET lahve apod.) si postavili vlastní plavidlo. Pracovali na něm opravdu pilně a pečlivě, o čemž jsme se sami přesvědčili, když jsme plavidla pouštěli na rybník a zkoušeli tak jejich stabilitu. Plavidla obou skupin byla postavena opravdu dobře, protože obě lodě se udržely na vodě a krásně plavaly! Odpoledne se pirátské družiny vydali na lov pokladu. Cesta k pokladu ale byla dlouhá a plná úkolů. Piráti nejdříve pomocí šifry museli najít stanoviště daného úkolu, kde je čekal jeden z kapitánů Černé perly, který jim zadal úkol. Po jeho splnění dostala družina další šifru, která je opět zavedla k dalšímu stanovišti. Takhle piráti putovali celé odpoledne, až došli k pokladu, který byl ukrytý v táboře. Jedna skupina sice objevila poklad dřív, ale naštěstí v něm byly schované odměny pro všechny piráty. Večer, jako rozloučení s táborem, piráti navštívili CASINO. Zde pro ně byly nachystány různé hry a soutěže a samozřejmě nesměl chybět ani bar, kde si za vyhrané peníze mohli nakupovat.

 

Sdílejte s přáteli

© 2016 encoded by Jan Podloučka